زوج درمانی برای بهبود روابط عاشقانه و حل تعارضات بین فردی تلاش می کند.
مشاوره زوج درمانی که زوج درمانی نیز نامیده می شود، نوعی روان درمانی است. مشاوره ازدواج به زوج ها در هر نوع و مقطعی که باشند کمک می کند تا تعارضات را بشناسند و مشکلات خود را حل کنند و روابط خود را بهبود بخشند. از طریق مشاوره زناشویی، می توانید تصمیمات بهتری در مورد بازسازی و تقویت رابطه خود یا راه های مختلفی فرا بگیرید. مشاوره ازدواج برای زوج های خوشبخت، زوج هایی از همه نژادها و زوج هایی که روابط سنتی دارند و تمام قشرها مناسب است. چه تازه شروع کرده اید و چه 40 سال است که ازدواج کرده اید، می توانید به مشاوره ازدواج مراجعه کنید.
مشاوره ازدواج چگونه است؟
مشاوره ازدواج یا زوج درمانی، نوعی مشاوره است که به طور خاص بر ازدواج و روابط متمرکز است. مشاوره ازدواج مکانی امن برای زوجها است تا مسائل و موضوعاتشان را در محیطی امن در حضور شریک زندگیشان و یا درصورت نیاز در جلسات انفرادی مطرح کنند و به دنبال راه حل برایشان باشند. هنگام رویارویی با مشکلات ازدواج، توانایی برقراری ارتباط موضوعی کلیدی است و مشاوره ازدواج یکی از بهترین راهها برای بهبود مهارتهای ارتباطی، رسیدن به درک متقابل، و چگونگی ادامه ی مسیر زندگی مشترک بهعنوان یک زوج یا پایان دادن دوستانه به یک ازدواج نامناسب است.
در کلینیک روانشناسی روژمان بهترین روانشناسان گرد هم آمده اند تا به شما کمک کنند بتوانید زندگی مشترکتان را پایدار و دلگرم کننده حفظ کنید.
جهت تعیین نوبت مشاوره می توانید از طریق نوبت گیری آنلاین و یا کلیک بر روی تصویر زیر انجام دهید.
بررسی یک نمونه زوج در اتاق درمان:
« چندوقت پیش با همسرم دعوای بدی کردم، اما با اینکه خیلی وقته گذشته هنوزم ازش دلخورم. همسرم آبروم را پیش خانوادهام برد اما اصلا اشتباهش رو قبول نمیکنه!» اکثر زوجین روزهایی دارند که دعواهای شدیدی باهم میکنند و نمیتونند از شر خاطره اون دعوا خلاص بشن، احساس میکنند نمیتونن رابطه قبلی رو داشته باشند. اگر شما هم از این احساسات و افکار دارید این مطلب را تا آخر بخونید. ما آدمها تا زمانی یک خاطرهی ناخوشایند اذیتمون میکند که به اندازه کافی ان را پردازش نکرده باشیم. پس بعد از یک دعوای درست و حسابی درصورتی میتوانیم رابطهمان را ترمیم کنیم که همدیگر را درک کنیم و از نگاه همسرمان به قضیه نگاه کنیم. گفتگویی که بین زوجین پس از یک مشاجره صورت میگیرد باید روش مشخصی داشته باشد تا مثل یک آتیش زیر خاکستر عمل نکند و باعث یک دعوای جدید نشود:
اول از همه لازمه یکی از همسران (همسر شماره یک) احساسش را بگوید و سعی کند تا بدون هرگونه سرزنش و تهمت، ان چیزی که بنظرش اتفاق افتاده را تعریف کند.
سپس طرف مقابل(همسر شماره دو) حرفهای همسرش را خلاصه کرده و تلاش کند تا نگاه همسرش را درک کند.
در قدم سوم، همسر شماره یک باید مشخص سازد که چه چیزی باعث شده تا این حد احساس غم، خشم و دیگر احساسات منفی را تجربه کند (احساس طرد شدن، قضاوت شدن، دوست داشتنی نبودن یا وجود خاطرات کودکی ناخوشایند)
در قدم آخر، فرد باید مسئولیت خودش را در دعوا بپذیرد و تعیین کند به چه دلیلی میخواهد عذرخواهی کند.
سپس همسر شماره دو هم همین مراحل را انجام میدهد و زوج برنامهریزی میکنند تا در آینده بیشتر از رابطهشون مراقبت کنند.
در جلسه مشاوره ازدواج چه اتفاقی می افتد؟
اکثر مشاوران ازدواج و زوج درمانی از زوجین می خواهند که هر دو طرف در جلسات مشاوره حضور داشته باشند. این مؤثرترین راه برای تاثیرگذاری بیشتر مشاوره ازدواج است، زیرا مشاور میخواهد نحوه برقراری ارتباط شما را ببیند و بهترین روش را برای بهبود ارتباطات به شما ارائه دهد. با این حال، اگر شریک زندگی شما تمایلی به آمدن ندارد یا به دلایلی قادر به آمدن نیست، می توانید به تنهایی در مشاوره ازدواج و زوج درمانی شرکت کنید. در اینصورت می توانید در مورد خودتان و احساسی که در مورد رابطه تان دارید یاد بگیرید.
مانند اکثر جلسات درمانی، مشاوره زوج درمانی همیشه هم از نظر احساسی راحت نیست. زیرا مشاوره ازدواج جای امنی برای شماست تا برخی از احساساتی را که همیشه پنهان بوده اند و بیان کردنشان برای شما و شریک زندگیتان دشوار است به اشتراک بگذارید. معمولاً مشاوره ازدواج شامل بروز احساسات شدید، گریه کردن و احتمالاً چند صدای بلند شده است. همه ی اینها در جلسات مشاوره زوج درمانی متداول است و اشکالی ندارد.
درمانگر میخواهد فضایی ایجاد کند که هم شما و هم شریک زندگیتان احساساتتان را بروز دهید، درواقع جلسه ی مشاوره جایی است که میتوانید آن را رها کنید.
اکثر مشاوره های ازدواج کوتاه مدت هستند، زیرا زوج ها معمولاً با مشکل خاصی که به دنبال حل آن هستند وارد می شوند (یعنی موضوع مورد بحث و اختلاف از قبل مشخص است و نیاز به کشف مشکل نیست). در جلسه ی زوج درمانی ممکن است درمانگر به شما تکالیف یا تاکتیکهای خاصی بدهد تا دفعه بعد که مشکلتان پیش آمد آنها را امتحان کنید.
نحوه شروع مشاوره ازدواج چگونه است؟
در بیشتر موارد، شما و شریک زندگیتان هر دو باید مایل به شروع مشاوره ازدواج باشید تا مؤثر واقع شود. اگر به نظر می رسد که شریک شما تمایلی ندارد، بسیاری از مشاوران ازدواج موافقت می کنند که ابتدا هر یک از طرفین را جداگانه ببینند. به این ترتیب، هر فرد احساس میکند که میتواند جنبههای داستان خود را بدون انتقاد شریک زندگیاش بازگو کند. اگر شریک زندگیتان را مطمئن کنید که در قبال جلسات زوج درمانی می تواند هیچ مسئولیت و تعهدی نداشته باشد، اینگونه او را به آمدن جلسات زوج درمانی ترغیب می کنید.
چگونه شوهرم را متقاعد کنم که به مشاوره زوجین مراجعه کند؟
پیشنهاد رفتن به مشاوره زوج درمانی به همسرتان می تواند ترسناک باشد، به خصوص زمانی که نمی دانید او چه واکنشی نشان خواهد داد. مهمترین مسئله این است که با توضیح واضح انگیزه های خود با شریک زندگیتان صادق باشید و ارتباط برقرار کنید.
او را سرزنش نکنید، بلکه بیان کنید که دوستش دارید و فقط می خواهید روی تقویت رابطه تان کار کنید. مردم معمولا فکر می کنند که شما فقط برای خلاص شدن از یک ازدواج شکست خورده به مشاور ازدواج مراجعه می کنید، اما می توانید توضیح دهید که مشاوره ازدواج می تواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه نیز مورد استفاده قرار گیرد. مشاوره ازدواج ابزارهای ارزشمندی را برای کمک به حفظ ازدواج شما در طولانی مدت ارائه می دهد.
زوجدرمانی آنلاین راهحلی فوقالعاده برای زوجهایی است که شرایط لازم برای انجام درمان حضوری را ندارند یا تمایلی به انجام درمان سنتی ندارند. برای زوجهایی که مرتب سفر میکنند، ساعتهای طولانی کار میکنند یا بچههای کوچک دارند و برای مراقبت از کودکان نیروی کمکی ندارند، مشاوره آنلاین ازدواج مفید خواهند بود.
نه تنها درمان آنلاین به اندازه درمان حضوری مؤثر است بلکه میتواند برای افرادی که از درمان حضوری عصبی هستند یا هرگز در جلسه ی درمانی شرکت نکردهاند فوقالعاده باشد. چرا که همه ی درمانگران کلینیک روژمان با تجربه و مهارت هستند و توانایی برقراری ارتباط و کنترل شرایط جلسه ی درمان بصورت حضوری و آنلاین برای آنها تفاوتی ندارد.
برای رزرو نوبت بصورت آنلاین و حضوری جلسات مشاوره زوج درمانی که به دنبالش هستید و میخواهید مطمئن شوید که زوج درمانگر روژمان فردی است که به آن اعتماد دارید، مثبتاندیش، روشنفکر، راهحلگرا و با هر دوی شما با دلسوزی رفتار میکند. به قسمت نوبت دهی آنلاین در سایت روژمان مراجعه کرده و درمانگرتان را انتخاب کنید.
جهت تعیین نوبت مشاوره می توانید از طریق نوبت گیری آنلاین و یا کلیک بر روی تصویر زیر انجام دهید.
آیا مشاوره زوج درمانی فایده دارد؟
آمارهای مربوط به مشاوره زوج درمانی امیدوارکننده است. و شاید مهمترین آمار این باشد که تا سه چهارم زوجها بعد از مشاوره ازدواج شاهد بهبود در روابط خود هستند. ازدواج نیز مانند هر چیز دیگری نیازمند تلاش و نگهداری است. برای بسیاری از زوجها، مشاوره ازدواج تنها چیزی است که به آنها کمک میکند تا مشکلات خود را پشت سر بگذارند و به عنوان یک زوج دوام بیاورند. مشاوره ازدواج ممکن است همیشه آسان نباشد، به خصوص در ابتدا، اما ازدواج شما ارزش کارکردن را دارد.
زوج درمانی اغلب توسط درمانگران ازدواج و خانواده ارائه می شود. این درمانگران دارای مدرک تحصیلات دکترا یا فوق لیسانس هستند. مشاوره زناشویی اغلب کوتاه مدت است. معمولاً جلسات مشاوره ازدواج شامل هر دو طرف می شود، اما گاهی اوقات یکی از زوجین ترجیح می دهد به تنهایی با یک درمانگر کار کند. برنامه درمانی خاص بستگی به شرایط دارد.
با این حال، برخی از مسائل خاص وجود دارد که معمولاً زوج ها را وادار می کند تا به دنبال مشاوره باشند، از جمله:
زوج هایی که احساس می کنند بارها و بارها با هم دعوا می کنند و به سختی می توان یا راه حلی برای آن پیدا کرد.
زوج هایی که در مورد انتخاب های والدین، مالی یا سبک زندگی اختلاف نظر دارند.
زوج هایی که احساس می کنند مسئولیت های خانه نابرابر است و نمی توانند نحوه برقراری ارتباط مؤثر در این مورد یا راه حل هایی را بیابند.
زوج هایی که احساس می کنند صمیمیت جنسی یا عاشقانه خود را از دست داده اند.
زوج هایی که احساس می کنند ازدواجشان اشتباه بوده است.
زوج هایی که احساس می کنند شنیده نمی شوند یا احساس می کنند که شریک زندگیشان از نظر عاطفی در دسترس نیست.
زوج هایی که اخیراً یک تراژدی یا از دست دادن را تجربه کرده اند و در پردازش آن با هم مشکل دارند.
زوج هایی که با سوء مصرف مواد، خیانت یا مشکلات روانی سروکار دارند.
آیا مشاوران ازدواج طلاق را توصیه می کنند؟
مشاوران ازدواج معمولاً طلاق را توصیه نمی کنند. آن ها نظرات شخصی خود را در امر مشاوره دخالت نمی دهند. مشاوران ازدواج معمولاً معتقدند که فقط افراد خاصی که شرایط ویژه ای دارند می توانند از نظر اخلاقی چنین تصمیمی بگیرند. در یک رابطه خشونت آمیز، اگرچه اکثر درمانگران هنوز طلاق را توصیه نمی کنند، آن ها البته به قربانی کمک می کنند تا خودش را جدا کند و کمک پیدا کند. و یا با حل برخی مشکلات ریشه ای، مسئله ی خشونت برطرف می شود.
دلیل اهمیت مشاوره ازدواج
زوج درمانی می تواند به زوج ها در تمام روابط صمیمانه صرف نظر از گرایش جنسی یا وضعیت ازدواج کمک کند. برخی از زوج ها برای تقویت شراکت و درک بهتر یک دیگر به دنبال مشاوره ازدواج هستند. مشاوره ازدواج هم چنین می تواند به زوج هایی که قصد ازدواج دارند کمک کند. مشاوره ازدواج می تواند به زوج ها کمک کند تا به درک عمیق تری از یکدیگر دست یابند و اختلافات قبل از ازدواج را برطرف کنند.
در موارد دیگر، زوجین به دنبال مشاوره ازدواج برای بهبود روابط آشفته هستند. شما می توانید از مشاوره زناشویی برای کمک به بسیاری از مسائل خاص استفاده کنید، از جمله:
مشکلات ارتباطی
مشکلات جنسی
تعارضات در مورد تربیت فرزند یا خانواده های دوطرف
سوء مصرف مواد
خشم
خیانت
شرایط جسمی و روحی
امور مالی
بیکاری
ناباروری و ...
مشاوره زناشویی هم چنین ممکن است در موارد آزار خانگی نیز مفید باشد. البته درصورتیکه خشونت به حدی افزایش یافته است که شما می ترسید، مشاوره به تنهایی کافی نیست و از نیروهای امدادی هم باید کمک گرفت.
جلسات مشاوره ازدواج چگونه اند؟
در جلسات زوج درمانی معمولاً زوج ها همراه هم در جلسات درمانی مشترک شرکت می کنند. مشاور یا درمانگر به زوج ها کمک می کند تا منابع تعارض های خود را مشخص و درک کنند و سعی کنند آن ها را حل کنند. شما و شریک زندگیتان هر دو بخش خوب و بد رابطه خود را تجزیه و تحلیل خواهید کرد.
مشاوره ازدواج می تواند به شما کمک کند تا مهارت هایی را برای استحکام رابطه خود بیاموزید. این مهارت ها ممکن است شامل برقراری ارتباط با یکدیگر، حل مسئله با هم و بحث منطقی درباره تفاوت ها باشد. در برخی موارد، مانند بیماری روانی یا سوء مصرف مواد، زوج درمانگر شما ممکن است با سایر روانشناسان در حیطه های دیگر همکاری کند تا طیف کاملی از درمان را ارائه دهد.
صحبت کردن در مورد مشکلات خود با یک مشاور زناشویی ممکن است آسان نباشد. ممکن است در جلسات دچار دعوا و اختلاف با همسر خود شوید. درمانگر شما می تواند به عنوان میانجی یا داور عمل کند و به شما کمک کند تا با احساسات و آشفتگی کنار بیایید. مشاور زناشویی شما نباید در این اختلافات جانب داری کند. ممکن است بعد از چند جلسه متوجه شوید که رابطه تان رو به بهبود است.
جهت تعیین نوبت مشاوره می توانید از طریق نوبت گیری آنلاین و یا کلیک بر روی تصویر زیر انجام دهید.
برخی از شما ممکن است فکر کنید که همه طلاق ها عاطفی هستند و در این مورد حق با شماست. اما در حالی که همه (یا اکثر) این طلاق ها می توانند احساسات ما را تحت تأثیر قرار بدهند، همه افراد به دلایل عاطفی تصمیم به طلاق نمی گیرند.
پس از طلاق، وضعیتی که موقعیت خود و شریک زندگی خود را به عنوان یک جفت با آن مرتبط کرده اید عملاً از بین رفته است، و اکنون باید دوباره عادت کنید که به عنوان یک واحد عمل کنید.
در اینجا به چالش های ازدواج مجدد یا مشکلات ازدواج دوم و بهترین روش غلبه بر آن ها می پردازیم. البته با درس هایی که از ازدواج اول خود می گیرید کمک بزرگی در موفقیت ازدواج دوم خواهد کرد.